Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

tojsouveci

3. 3. 2008 15:51
0 0
možnosti

jack

3. 3. 2008 17:24
Re: Je to pravda?

blisty jsou levicový plátek a Anna Šabatová protestuje proti všemu nehavlovskému a neghándiovskému

0 0
možnosti
M

Medved72

3. 3. 2008 15:17
KARMA - dobře napsáno

Mirek Topolánek není zrovna můj favorit. Vyznamenání Mašínů si ale respekt zaslouží. Jsem rád, že to udělal.

0 0
možnosti
R

rbej

3. 3. 2008 18:54
Re: KARMA - dobře napsáno

Podle Vašeho úsudku a závěrů lze tedy za hrdiny považovat i příslušníky Al Kajdy, protože ti také bojují proti režimu se kterým nesouhlasí. Ale ty pan Topolánek považuje za teroristy, tak kde je pak pravda a měřítko? To je tedy logika!

0 0
možnosti

No

3. 3. 2008 14:41
Co delat, proc a jak

tech XY zavrazdenych lidi je souhrn za delsi dobu co fungovali ve svem pojeti odboje. Nebyli celou tu dobu na uteku z Cech!!! Nezabili vsechny tyto lidi na uteku !!! Delo se tak prubezne.....ten si je prohlizel - byl sice svazany, ale pro jistotu ho podrizli ... atd.

No a to ani nemluvim o tom, co za nasledky to prineslo jejich znamym a pribuznym ...  nakonec tim co udelali nejvic poslouzili komunistum a uskodili svym nejblizsim ... to se mi zda opravdu paradoxni - otazka je, jestli nevybopureni chlapci Masinove  ve svem tehdejsim veku dokazali odhadnout, co tim vsim rozpoutaji.Zda-li se vazne zapojili do planovane aktivni protikomunisticke cinnosti, kdyz se dostali na zapad?A jak to vlastne vsechno tenkrat bylo?

Kdyz neco delam, mam to delat poradne a smysluplne - dobra, treba zlikvidovat, nejakeho komanciho papalase ...

Nicmene kdyz vetsina naroda tahne (dobrovolne ci ze strachu) s komunisty, tak to par bojem nacichlych postpubescentu nevyresi.

0 0
možnosti

Člověk

3. 3. 2008 14:20
Petice proti vyznamenání vrahů Mašínů:

http://www.petice.nazory.cz/petice/petice-detail.php?id=117

0 0
možnosti

Vladimír

3. 3. 2008 14:08
Byl vrahem Gottwald?

Až připustí komunisté, že jejich guru Gottwald byl vrah, můžeme diskutovat o Mašínech. Byli vrazi partyzáni? A čím byli partyzáni, kteří v Přibyslavi popravili všechny protektorátní četníky v Přibyslavi v odvetu za smrt generála Luži??

0 0
možnosti

CD

3. 3. 2008 17:47
Re: Byl vrahem Gottwald?

Současní čeští komunisté se od Stalina otevřeně distancovali v šedesátých letech a zároveň všeobecně odsuzují nezákonné praktiky některých lidí okolo gottwalda v letech padesátých. To nestačí?

Ano, zároveň uznávají a oceňují úlohu Stalina ve druhé světové válce. Ano, zároveň uznávají a oceňují (mnohdy sporné) zásluhy Gottwalda o deproletarizaci a zrovnoprávnění české společnosti. (Jedná se o konkrétní činy, které zmínění udělali, nikoli které zamýšleli udělat, či jejich provedení se slučovalo s jejich přáními).

Bří Mašínové nemají na za sebou žádný výsledek (kromě zmíněných činů proti životu a vlasti), který by byl oceněníhodný.

Ocenit bratry Mašíny je stejné, jako ocenit Stalina nikoli za 2.sv.v, ale za posílání disidentů na sibiř, je to stejné jako ocenit Gottwalda za sporné popravy a nikoli za jeho ostatní úlohy.

0 0
možnosti
S

spieler

3. 3. 2008 13:52
Mašinové

byli loupežní vrahové!!!!!!!!

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

3. 3. 2008 11:56
Bílá nebo černá...

Mnozí lidé si chtějí svět zjednodušit na černou a bílou. To je správné a to není. A to platí i o tomto případu. Větší část společnosti (alespoň jak jsem sledoval ankety) nesouhlasí s medajlí a nepovažuje je za hrdiny. Menší část je za hrdiny považuje, s medailí souhlasí a všichni členové první skupiny jsou pro ně komunisti.

A jen pár lidí nevidí černobíle a za vrahy pokládá jak komouše, tak Mašíny. Protože i vrah, který zavraždí vraha je vrahem.

0 0
možnosti

Milhaus

5. 3. 2008 11:50
Re: Bílá nebo černá...

Myslíš si,že ten pošták co ho svázaného podřízli byl vrah? Proto jsou to vrahové.

0 0
možnosti
N

nyxxi

2. 3. 2008 23:21
hmm...

predpokladam,ze kdyby nektery z tech 6-ti mrtvych byl Vas dedecek ci otec,ze se na to budete divat ponekud jinak.... Ponekud realisticteji...Muj nazor je,ze moje svoboda konci tam kde zacina svoboda druheho, a o tom je demokracie ne? Demokraticky se da zit i v nedemokratickem state,nebo se o to muzeme alespon pokusit...to ze cestou za SVOU svobodou nekoho pripravim o zivot je zlocin.nic vic.na boj s rezimem se muze vymlouvat kdokoliv.jak je videt,i vrah.Rv

0 0
možnosti
DN

Englishman

3. 3. 2008 10:55
Re: hmm...

Zjevně nemáš ponětí o tom, co je demokracie. Demokraticky v nedemokratickém státě se žít opravdu nedá.

Řekněme, že si demokracii pleteš se svobodou. Do určité míry lze žít svobodně v nesvobodné zemi. Ale ta se svobodnou nestane, pokud za tu svobodu nebude někdo bojovat. Mašínové a ostatní bojovali ve válce, kterou si nezvolili a už vůbec nezačali. Udělali mnoho chyb, ale zabití komunistických přislušníků SNB, Lidových milicí a VoPo mezi ty chyby nepatřilo. Nasazovali život za svobodu ostatních a dva z jejich pětičlené skupiny na to opravdu životem doplatili.

0 0
možnosti

Honza

2. 3. 2008 22:49
WWW.MODRE-BRATRSTVO.UNAS.CZ

stojí za to si počíst.PS: nejsem komunista aby se zase tady nějáký slepý inteligent začal rozepisovat.(Y)

0 0
možnosti

magic

2. 3. 2008 19:45
Autor buď úmyslně lže

nebo nezná základní fakta. Podříznutí svázaného policajta, loupežná vražda pokladníka, střelba na zasahující hasiče, atd, atd, se nestaly na útěku bří Mašínů, ale byly to samostatné akce. Mašínové nikdy nebojovali za svobodu někoho jiného než svou vlastní a k tomu, že komunismus "přešel" nejen nepřispěli, ale naopak právě oni přispěli k podpoře komunistů mezi lidmi a k upevnění komunistické moci tak, jak by to nedokázal ani sebeplameněji hovořící politruk. Jednali i mysleli úplně stejně jako komunisti a dodnes i stejně mluví - třídní boj z jejich řeči přímo čiší.  Vyznamenat Mašíny? Jistě, ale jedině medajlí "Za budování socialismu".

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
editor MF DNES

Seznam rubrik